Hoe B-Aware de veiligheid op bouwplaatsen transformeert

Home / Artikelen /
Hoe B-Aware de veiligheid op bouwplaatsen transformeert
Veiligheid op de bouwplaats is een topprioriteit. Maar er moet ook een balans worden gevonden tussen het handhaven van veiligheidsnormen en het bereiken van projectdoelen. Dit is waar B-Aware komt kijken, een SaaS-oplossing die jou helpt de veiligheid en efficiëntie op je bouwplaats te verhogen.

Blog delen:

Hoe werkt B-Aware?

B-Aware is een op maat gemaakte softwaretool om de veiligheid op jouw bouwplaats te beheren. Via een digitale inschrijving, die wordt voltooid met een unieke incheckcode per SMS, houdt B-Aware in real-time bij wie er op de bouwplaats is. Zo weet je op elk moment wie er aanwezig zijn. Hierdoor kun je als uitvoerder of projectleider veiligheidsmaatregelen handhaven en eventuele problemen snel signaleren en aanpakken.

De voordelen van B-Aware

Het gebruik van B-Aware biedt een reeks voordelen voor bouwbedrijven, namelijk:

 1. Creëer veiligheidsbewustzijn
  B-Aware geeft je inzage in actuele bouwplaats specifieke regels en aanwezige gevaren, waardoor je bewust en veilig kunt werken.

 2. Vereenvoudigde digitale inschrijving
  Dankzij het gedigitaliseerde inschrijfproces van B-Aware bespaar je tijd die anders zou worden besteed aan papierwerk, en kunnen medewerkers sneller en efficiënter worden ingeschreven.


 3. Meldden van gevaarlijke situaties en (bijna) ongevallen
  Veiligheid staat voorop op de bouwplaats. Ondanks de genomen maatregelen kunnen er gevaarlijke situaties of (bijna) ongevallen ontstaan. B-Aware maakt het mogelijk om met je smartphone een foto van een gevaarlijke situatie te maken en deze naar de uitvoerder en KAM-coördinator te sturen.

 4. Beheer certificaten en medische bijzonderheden centraal
  Bij de digitale inschrijving kunnen medewerkers hun certificeringen, zoals VCA, BHV en EHBO, aangeven. Ook kunnen ze optioneel eventuele medische bijzonderheden vermelden. Deze informatie kan je helpen bij het bepalen van geschikte taken voor de medewerkers en is cruciaal bij eventuele calamiteiten of (bijna) ongevallen.
  Door de digitalisering van het beheer van deze certificeringen en medische gegevens vermindert B-Aware de papieren rompslomp en maakt het eenvoudiger om gegevens te raadplegen wanneer dat nodig is.
 

Contact

Het implementeren van B-Aware zal een positievee impact hebben op de manier waarop bouwbedrijven hun veiligheidspraktijken beheren. B-Aware is een eenvoudige, maar krachtige oplossing om de veiligheid en efficiëntie op bouwplaatsen te verhogen, waardoor het een waardevolle investering is voor elk bouwbedrijf.

Ben jij klaar om de veiligheid en efficiëntie op jouw bouwplaats naar een hoger niveau te tillen? Ga vandaag nog de uitdaging aan met B-Aware. Neem contact met ons op en ontdek hoe onze innovatieve software jouw bouwplaats kan transformeren. Wacht niet langer, laten we samen werken aan een veiligere en efficiëntere bouwplaats.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief